Muuttajan ohjeet

Ohjeet ja vinkit muuttajalle

Kuun vaihteet sekä viikonloput ovat muuttamisen kiireisintä aikaa, joten kannattaa varata muutto ajoissa! Mikäli valmiit muuttopakettimme eivät tarjoa sopivaa ratkaisua, voit olla meihin helposti yhteydessä jättämällä tarjouspyynnön!

 

Pakkaaminen

Tavarat tulee pakata muuttolaatikoihin tai suljettaviin tukeviin laatikoihin. Muuttolaatikoita ei saa pakata liian täyteen, koska niitä ei voi silloin pinota muuttoautossa päällekkäin tilaasäästävästi. Muuttolaatikoita ei saa pakata liian painaviksi ja yhden laatikon tulee olla yhden miehen kannettavissa. Jos pakkaamiseen on käytetty pahvilaatikoita (kuten banaanilaatikoita), on huomioitava niiden siirtokestävyys etteivät esimerkiksi pohjat aukea. Pakattuja muuttolaatikoita pinotaan korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Vaatteet ja tekstiilit voi pakata tukeviin muovisäkkeihin, esim. jätesäkkeihin tai kestokasseihin, jolloin ne eivät likaannu. Vaatteet voi jätesäkkiin pakata ripustimineen, jolloin ne on helppo jälleen purkaa kaappeihin. Särkyvät tavarat on pakattava huolellisesti suojattuina myös käytettäessä muuttolaatikoita.

Muuton helpottamiseksi laatikoihin ja tavaroihin on hyvä merkitä se kohdeasunnon huone (esim. numerolla tai MH, OH jne), johon laatikko/esine halutaan sijoitettavan tarpeettoman uudelleensiirtelyn vähentämiseksi. Kohdeasunnossa huoneet olisi hyvä vastaavasti merkitä, että muuttomiehet tunnistavat huoneet. Laatikot on helpoin merkitä leveällä maalarinteipillä laatikon päätyyn (ei osoite tarroilla tai muilla vastaavilla vahvoilla tuotteilla, koska ne jämähtävät kiinni ja irroituksessa on erittäin suuri työ).

Tilaa laatikot ja hoida pakkaaminen hyvissä ajoin, että kaikki on valmiiksi pakattuina muuttoauton tullessa – voit lainata meiltä laatikot hintaan 0,20 snt / vuorokausi. Kun tilaat myös muuton meiltä saat laatikot puoleen hintaan 0.10 snt /vrk.

 

Muuttaessa

Jos tarvitaan muuttomiesten apua valaisimien, pesukoneiden tms. laitteiden irrottamiseen, siitä on ilmoitettava etukäteen, että muuttomiehet voivat varata mukaansa tarpeelliset työkalut. Jos muuttoon kuuluu  erityisen painavia esineitä kuten piano, ilmoita siitä etukäteen, jotta muuttomiehet tietävät varautua sen siirtoon. Erityisen painavista esineistä laskutetaan erikseen hinnastomme mukaan.

Varaa muuttoautolle paikka mahdollisimman läheltä asuntoa. Merkitse tarvittaessa tilatarve hyvissä ajoin talon muita asukkaita varten, että paikkaa ei esimerkiksi käytettäisi pysäköintiin. Huomioi riittävä määrä muuttomiehiä!

Korvausvastuu

Huiman Oy:n korvausvastuu siirrettävälle istaimistolle aiheutuneista vahingoista perustuu lakisääteiseen tiekuljetusvastuuvakuutukseen. Tämän vakuutuksen korvausvastuu rajoittuu 20 euroon per kilo ja se korvaa vain autokuljetuksen aikana sattuneet vahingot.

Ensisijaisena korvaajana muutossa tapahtuneessa vahingossa on aina tilaajan oma kotivakuutus (kosken tavaroiden kantoa ja/tai siirtoa paikanpäällä). Muista aina tarkastaa ennen tilauksen tekoa että kotivakuutus on kunnossa! (Huiman muutto & muu:n vastuu rajoittuu em. tapauksissa kotivakuutuksen omavastuuosuuteen).

Huomaathan myös että muuttokuljetukset ovat luvanvarainen elinkeino johon tarvitaan liikenneluvat jotka myöntää ELY-keskus. Kuten jokaiselta rehellistä liiketoimintaa harjoittavalta yritykseltä, myös meiltä löytyy asianmukaiset liikenneluvat!

Vahingon sattuessa

Reklamaatio Huiman Oy:lle on tehtävä kirjallinen reklamaatio 7 (seitsemän) päivän kuluessa. Korvausvastuu Huiman Oy:n puolelta raukeaa ellei näin ole menetelty.

Siirrettävät tavarat ja huonekalut on aina pakattava ja suojattava asianmukaisesti! Mikäli siirrettäviä tavaroita ja huonekaluja ei ole pakattu ja suojattu asianmukaisesti, eivät vahingot kuulu korvauksen piiriin. Asianmukaisella pakkaamisella tarkoitetaan tavaroiden pakkaamista edellä löytyvien muutto-ohjeiden mukaisesti. Asianmukainen pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla ellei asiasta ole kirjallisesti toisin sovittu. Puutteellisen suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja ei korvata.